COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 836 013 INFECTAȚI 319 614(+1370)   TRATAȚI 299 214     DECESE 7309(+36)  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6741

Un pensionar din Chişinău se străduie să reînvie iubirea față de cărțile uitate (VIDEO)

23 iul. 2020,, 08:00   Societate
1975 0

Într-o epocă a tehnologiilor moderne, un pensionar din Chişinău oferă o nouă şansă cărţilor vechi şi uitate.

Serghei Stupin colectează carti pe care unii vor să le arunce şi le transmite celor, care ştiu să le preţuiască, transmite canal2.md.

Buchinistul și-a transformat casa într-o adevărata bibliotecă și propune fiecărui cititor cartea potrivită.

Nu crede ca activitatea de buchinist este o afacere, ci mai degraba… o misiune culturală.

De mai bine de două decenii, Serghei Stupin îşi începe dimineţile cu uşoară înviorare fizică. Chiar dacă are 68 ani, bărbatul încearcă să se menţină în formă pentru că… mişcare înseamnă viaţă. Doar că pe post de greutăţi de antrenament servesc… cărţile care adună cîteva kilograme bune, pe care unii le-a căra doar cu un cărucior.


Serghei Stupin s-a dedicat cu trup şi suflet vocaţiei sale. Iar în timpul liber face acte de caritate – adună cărţi pentru veterani, pentru bătrînii din aziluri sau pentru şcoli. Soţia anticarului, şi ea filolog de profesie, scrie versuri şi proză. Nici ea nu-şi imaginează viaţa fără carte.

„Cărţile îmi sînt prietene. Şi nu arunc doar cu cuvinte frumoase! Indeferent că îmi este greu sau uşor pe suflet, mă apropii de rafturile cu cărţile mele, iau una şi o citesc.”

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽