COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 523
Coronavirus stiri: 7842

Un ordin al fostului ministrul al Justiției Olesea Stamate, anulat în instanță

18 feb. 2020,, 11:44   Societate
2259 0

Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani, a anulat ordinul Olesei Stamate, emis pe vremea cînd era ministra Justiției, cu privire la revocarea lui Dumitru Țîra din funcția de membru al Consiliului de Integritate al ANI.

Hotărîrea a fost pronunțată ieri, iar azi Dumitru Țîra a anunțat că, odată ce a demonstrat că legea este mai presus, demisionează, așa cum a promis public anterior, potrivit realitatea.md.

Dumitru Țîra a spus că hotărîrea instanței a fost una previzibilă, în contextul în care revocarea sa din calitatea de membru al Consiliului de Integritate al ANI din partea societății civile a fost una ilegală, lipsită de motivație și argumentare juridică.

Acesta a adăugat că ține cont de promisiunea făcută publică Olesei Stamate, precum că „a doua zi după cîștigarea cauzei, demonstrînd că legea este mai presus de interesele politice, individuale sau de grup”, demisionează.

„Fără să aștept din partea dnei Olesea Stamate a scuzelor publice sau cel puțin conștientizarea și asumarea acestei greșeli sau tentative de intimidare”, a punctat Dumitru Țîra, emițînd și o declarație în acest sens.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X