Coronavirus stiri: 8129
Obiectiv european stiri: 325
Criza energetică stiri: 924

Un nou val de Covid? Ministerul Sănătății a organizat o ședință de coordonare în urma creșterii cazurilor

1 iul. 16:43   Societate
1493

În contextul înregistrării unei creșteri a numărului de cazuri de COVID-19, Ministerul Sănătății a organizat o ședință de coordonare, la care au participat reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, instituțiilor medico-sanitare publice și Direcției generale asistență medicală și socială a Consiliului municipal Chișinău.

În cadrul ședinței a fost evaluat gradul de pregătire a sistemului medical pentru un eventual nou val al pandemiei, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Directorii instituțiilor medicale, în care sunt internați în prezent pacienți cu COVID-19, au menționat că spitalele sunt asigurate cu medicamente, teste pentru depistarea virusului, echipamente de protecție, etc, iar în caz de necesitate stocurile vor fi suplinite.

În prezent, mai multe țări se confruntă cu o rată înaltă a infectărilor. În Republica Moldova numărul cazurilor de COVID-19 a crescut în ultimele două săptămîni, de la 224 pînă la 465. Internați în instituțiile medicale din țară sunt 291 de pacienți.

Ministerul Sănătății îndeamnă oamenii să poarte în continuare măștile de protecție, în special în transportul public și spațiile închise (instituții medico-sanitare, săli de concerte, teatre, cinematografe, centre comerciale etc.).


Totodată, reprezentanții din Sănătate, recomandă cetățenilor să respecte regulile de igienă a mîinilor, regulile de igienă respiratorie și să fie responsabili în cazul apariției simptomelor de infecții respiratorii, subliniind că metoda cea mai sigură de a vă proteja pe termen lung rămîne vaccinarea.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав