TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Un nou val de aplauze a invadat orașul Chișinău (VIDEO)

În aceste vremuri în care sistemul medical este cel mai solicitat, doctorii se află în prima linie, în lupta cu noul coronavirus care a răpit mii de vieți din întreaga lume. Eroii în halate albe au fost susținuți și aseară cu nou val de aplauze.

Moldovenii au ieșit la geam, balcon sau în curtea casei și au bătut din palme minute în șir în semn de recunoștință faţă de cadrele medicale din sistemul sanitar de la noi. Astfel, moldovenii s-au alăturat campaniei mondiale la care au participat până acum sute de mii de oameni, de diferite naţionalităţi.

În curtea mai multor blocuri de pe strada Nicolae Testemițanu din cartierul Telecentru, unde se alfă și Spitalul Clinic Republican, au răsunat cele mai furtunoase aplauze. Eroii în halate albe au fost susținuți și de cei mici.

„ Bravo!”

Alți chișinăuieni au aplaudat sub muzica artistului Constantin Moscovici.

„Ei sunt adevărații eroi în acest momet. Ne pare rău desigur că doar stând acasă putem să-i ajutăm, poate am vrea să-i ajutăm un pic mai mult, dar cred că acesta este un mesaj care ar trebui să-l transmitem tuturor cetățenilor, să stea acasă”.

„Ei sunt primii care sunt expuși acestui risc și își riscă viața lor, își riscă familiilor lor. Le mulțumim din tot sufletul că sunt acolo pentru noi”.

Şi-au iexprimat solidaritatea față de medici şi angajații Regiei Transport Electric din Chișinău.

Iniţiativa a fost lansată de portalul agora.md, iar postul nostru de televiziune s-a alăturat apelului.
Acest gest de solidaritate şi de profundă recunoştinţă a luat naştere în Italia şi s-a răspândit vertiginos în întreaga lume.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load