Criza energetică stiri: 1641
Cutremure stiri: 272

Un nou proiect de construcție a locuințelor sociale va fi lansat în R. Moldova

23 iun. 17:15   Societate
2068 0

În Republica Moldova va fi lansat un nou proiect de construcție a locuințelor sociale, cu sprijinul financiar al Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei (CEB). Plenul Parlamentului a ratificat Acordul de grant cu CEB pentru realizarea asistenței tehnice ”Activități preparatorii aferente unui proiect privind locuințele sociale”, în valoare de 49 000 de euro.

Noul proiect de construcție a locuințelor sociale va conține, pe lîngă componenta de construcție, și cele privind renovarea căminelor studențești și profesionale, precum și construcția azilurilor pentru bătrîni și pentru persoanele cu dizabilități.

Pînă în prezent, datorită implementării unui proiect cu suportul CEB, au fost construite 556 de locuințe sociale în 12 raioane. Pînă la sfîrșitul anului curent, urmează să mai fie date în exploatare încă 121 de locuințe.

Acordul de grant dintre Republica Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru realizarea asistenței tehnice ”Activități preparatorii aferente unui proiect privind locuințele sociale” a fost semnat la 5 mai 2022.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав