X 
Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 962

Un nou proiect de construcție a locuințelor sociale va fi implementat în Moldova

9 iun. 07:24   Societate
1775

În Republica Moldova va fi lansat un nou proiect de construcție a locuințelor sociale, cu sprijinul financiar al Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Comisia economie, buget și finanțe și Comisia politică externă și integrare europeană au decis, în ședințele de astăzi, să propună plenului Parlamentului aprobarea Acordului de grant cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru realizarea asistenței tehnice ”Activități preparatorii aferente unui proiect privind locuințele sociale”.

Donatorul Spaniol va acorda țării noastre un grant de 49 000 de euro pentru efectuarea studiului de fezabilitate și pentru activitățile preparatorii necesare pentru realizarea unui nou proiect de construcție a locuințelor sociale în Republica Moldova. Noul proiect va conține, pe lîngă componenta de construcție a locuințelor sociale, și cele privind renovarea căminelor studențești și profesionale, precum și construcția azilurilor pentru bătrîni și pentru persoanele cu dizabilități.

Pînă în prezent, datorită implementării unui proiect cu suportul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, au fost construite 556 de locuințe sociale în 12 raioane. Pînă la sfîrșitul anului curent, urmează să mai fie date în exploatare încă 121 de locuințe.

Acordul de grant dintre Republica Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru realizarea asistenței tehnice ”Activități preparatorii aferente unui proiect privind locuințele sociale” a fost semnat la 5 mai 2022.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав