TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Un nou post de pompieri voluntari a fost deschis într-o localitate din Hîncești

Un nou post de pompieri voluntari a fost deschis într-o localitate din Hîncești

În localitatea Mingir, raionul Hîncești, autorităţile publice locale sprijinite de IGSU au deschis un nou post voluntar de salvatori şi pompieri, scrie Noi.md.

La evenimentul oficial de deschidere a participat conducerea IGSU reprezentată de general - maior Mihail Harabagiu şi reprezentanţii autorităţilor publice. Şeful Inspectoratului a menţionat importanţa staţiilor voluntare în localităţile ţării noastre, întrucît acestea oferă siguranţă, dar şi forţa primară de intervenţie pînă la venirea echipajelor profesioniste.

Potrivit autorităţilor în urma activităţii noului post de pompieri peste 1480 de gospodării în care trăiesc 5000 de oameni se pot bucura de securitate şi siguranţă. Pompierii vor interveni la lichidarea incendiilor, dar şi prevenirea altor situaţii excepţionale. Noii salvatori civili, aleşi din rîndul localnicilor au fost deja instruiţi de pompierii profesionişti şi începînd de astăzi pot interveni în situaţii de risc. Mai mult, IGSU a oferit o autospecială de intervenţie la incendii, dar şi echipament specializat.

Conform Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI în ţara noastră sînt peste 50 de posturi de salvatori, care au fost deschise în localităţile rurale, iar pompierii civili pot interveni primii, reducînd timpul de răspuns în caz de incendii şi alte situaţii excepţionale.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load