COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 002 291   INFECTAȚI 396 768(+3255)   TRATAȚI 368 373     DECESE 10 470(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7906
Criza energetică stiri: 516

Un nou loc unic în Moldova: Lacul cu nuferi din Bardar (VIDEO)

15 sep. 2020,, 08:30   Societate
6306 0

În Moldova apar tot mai multe locuri unice și uimitoare după frumusețe, pe care le descoperă cetățenii în cadrul turismului intern care s-a activizat în acest an.

Un astfel de loc neobișnuit și de neuitat este iazul cu numeroase specii de nuferi din satul Bardar, raionul Ialoveni, care creează o priveliște uimitoare prin frumusețea sa, transmite Noi.md.

Nuferii din Bardar sînt crescuți de fermierul Gheorghe Luchița, care s-a îndrăgostit de aceste flori cînd a călătorit peste hotare, iar la revenirea acasă a creat în iazul său un adevărat paradis din nuferi albi, bordo, galben și chiar roz.
El a plantat aproximativ 50 de soiuri de diferiți nuferi aduși din diferite țări ale lumii. Aceste flori de diferite forme și culori sunt frumoase în felul lor și miroase toate diferit.

Gheorghe Luchița a mărturisit că pentru prima dată a văzut nuferi în SUA, cînd a studiat în Florida, unde erau foarte multe iazuri plantate cu nuferi albi. Era o priveliște minunată.
Potrivit lui, în sine, toate florile sînt frumoase și neobișnuite. În toate țările din Europa, nuferii sînt introduși în Cartea Roșie și este interzisă ruperea lor, iar încălcarea interdicției implică o amendă mare - pînă la 500 de euro.

"Dar în iazul meu, bărbații pot rupe din apă pentru femeia iubită un nufăr, cu permisiunea mea", a menționat Gheorghe Luchița.


El a menționat că, în general, la ferma sa de flori el cultivă primăvara narcise, lalele, crocuses, zambile. Fermierul a spus că pandemia de coronavirus a crescut semnificativ numărul de vizitatori care pot admira crinii de apă din satul Bardar pînă la începutul lunii octombrie. Doritorii îi pot admira nu doar de pe țărm, ci chiar să facă o plimbare cu barca pentru a vedea de aproape florile incluse în Cartea Roșie.

Pe site moldovenii.md există o mulțime de informații utile care-i vor ajuta pe toți doritorii de a planifica și a petrece un weekend minunat în țara noastră. În special, aici sînt prezentate informații ample despre turismul în Moldova, sînt prezentate sfaturi pentru turiști, rute turistice, date despre perlele turistice și mănăstirile din Moldova.

Pe portalul moldovenii.md puteți găsi informații detaliate despre diferite zone geografice ale Moldovei, rezervații naturale, resurse acvatice, lumea vegetală și animală, monumente ale naturii, orașele și satele din Moldova.

Rămîne doar ca fiecare doritor să aleagă cea mai bună opțiune de odihnă și călătorie și să redescopere îndrăgita Moldovă!

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X