X 
Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Un nou curs în universitățile din Moldova? Despre ce va fi acesta

29 sep. 2023,, 14:30   Societate
2241 1

În învățămîntul universitar din Republica Moldova, ar putea fi introdus un curs de terapie ocupațională. Despre asta s-a discutat la o conferință internațională, organizată pe platforma Comisiei protecție socială, sănătate și familie.

Participanții la conferință au discutat despre aplicarea terapiei ocupaționale la reabilitarea persoanelor cu dizabilități și necesitatea pregătirii specialiștilor în acest sens, notează Noi.md.

Terapia ocupațională ajută persoanele să dezvolte sau să recupereze anumite abilități necesare desfășurării activităților zilnice. Acest tip de terapie se focusează pe necesitățile fiecărui beneficiar în parte, iar scopul final al acesteia este să contribuie la asigurarea unui stil de viață independent și cît mai eficient.

„Terapia ocupațională cuprinde mai multe domenii – medicină, psihologie, educație. sîntem la început de cale și trebuie să determinăm direcția și resursele necesare, pentru a institui la nivel universitar specialitatea terapie ocupațională. Este nevoie sa determinăm care ar fi modelul care trebuie adoptat pentru Republica Moldova și ar fi cazul să ne documentăm despre experiența internațională”, a spus Dorian Istratii, membru al Comisiei protecție socială, sănătate și familie.

În prezent, unele programe de masterat la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” și la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport includ module de „terapie ocupațională”.

6
1
1
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?