X 
Incendii stiri: 690
Cazul Șor stiri: 590
Preşedintele stiri: 3734

Un nou Centru educațional recreativ a fost deschis la Căplani, Ștefan Vodă

5 iun. 20:30   Societate
1757 0

Un nou Centru educațional recreativ pentru copii, inclusiv pentru minorii refugiaților ucraineni a fost deschis la Căplani, raionul Ștefan Vodă.

Centrul a fost deschis de ong-ul People in Need Moldova împreună cu Asociația de Dezvoltare Durabilă Generația Pro și Primăria Căplani, comunică Moldpres.

Potrivit autorităților locale, noul centru va oferi copiilor refugiați ucraineni și celor din comunitatea gazdă oportunitatea de a se bucura de activități de învățare și de agrement într-un spațiu sigur, supravegheat de profesioniști calificați. Activitățile sunt destinate pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, favorizând învățarea, bunăstarea și dezvoltarea lor generală. Această inițiativă este posibilă datorită sprijinului oferit de Uniunea Europeană.

Centrul este deschis între orele 13:30 la 17:30, în zilele de luni până vineri și se află în cadrul centrului turistic "Porțile Raiului" din satul Căplani. El este dotat cu jocuri interactive și intelectuale, cărți și spații confortabile pentru socializare și relaxare, iar activitățile includ ateliere de artă și meșteșuguri, cursuri de limbi străine, jocuri de societate, punând un accent sporit pe educația socio-emoțională.

În plus, centrul va oferi copiilor gustări și răcoritoare, favorizând nutriția și bunăstarea generală a acestora. De asemenea, vor fi organizate evenimente comunitare pentru a promova coeziunea socială și interacțiunea între copii și familiile acestora.


0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Stare de urgență a fost prelungită pentru a 10-a oară. Cum calificați această decizie?