Criza energetică stiri: 790
Preşedintele stiri: 3236
Puterea stiri: 7328
Obiectiv european stiri: 288

Un nou caz de transportare ilicită a țigărilor și pastilelor depistat de către funcționarii vamali

13 mai. 11:45   Societate
1972

Funcționarii postului vamal Cahul au prevenit o nouă tentativă de scoatere ilegală din țară a țigărilor și a pastilelor, unele dintre care sînt incluse în lista substanțelor stupefiante și psihotrope.

Cazul a fost înregistrat la postul vamal Cahul (PVFI, rutier), unde la pista de control ieșire autoturisme, s-a prezentat pentru efectuarea controlului vamal un mijloc de transport de model ,,MERCEDES-BENZ 313CDI”, condus de un conațional al nostru, care se deplasa din Republica Moldova spre Anglia.

Funcționarii vamali, acționînd în baza analizei de risc, în conlucrare cu inspectorii chinologi au supus mijlocul de transport unor verificări minuțioase.

În rezultatul controlului vamal, în compartimentul marfar al autoturismului, printre coletele neînsoțite, au fost depistate: 210 pachete de țigări de diferite mărci marcate cu timbru de acciz al Republicii Moldova și 5 150 pastile, dintre care 150 pastile incluse în lista substanțelor stupefiante și psihotrope conform Hotărîrii Guvernului nr. 79/2006, toate nedeclarate controlului vamal.

Bunurile au fost ridicate în vederea confiscării, iar cercetările continuă în scopul elucidării tuturor circumstanțelor și aplicării sancțiunilor prevăzute de legislația în vigoare.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав