TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Un nou caz de pestă porcină, confirmat la Hîncești

Chiar dacă acum cîteva zile autoritățile au anunțat că toate focarele de pestă porcină africană, înregistrate pe teritoriul țării, au fost lichidate, astăzi a fost depistat un nou focar în satul Sărata Galbenă, raionul Hîncești.

Informația a fost confirmată de reprezentanții Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).

Potrivit acestora, specialiștii din cadrul instituției s-au deplasat la fața locului pentru a documenta cazul. Deocamdată nu se cunosc detalii.

Contactați de TV8, atît autoritățile din satul Sărata Galbenă, cît și reprezentanții Serviciului Sanitar Veterinar de Stat din regiune nu au răspuns la telefon pentru a oferi mai multe detalii.

-Menționăm că, la primele semne ale bolii, deținătorii de porci sînt rugați să informeze medicul veterinar sau administrația publică locală.


Potrivit ANSA, în acest an, în Republica Moldova au fost înregistrate 30 de focare de pestă porcină, dintre care 26 la porcii domestici întreținuți în gospodăriile casnice. În total, din cauza bolii au fost nimiciți 402 porci și 13 mistreți.

Amintim că, în perioada anilor 2016 și 2018, în țară au fost înregistrate 46 de focare, iar din cauza bolii au fost nimiciți 642 de porci domestici și 20 de mistreți.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load

Arhivă de ştiri