TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Un nou cadru legal de combatere a escrocheriilor în rîndul întreprinderilor fantome

Astăzi, Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități, a avizat pozitiv un proiect de modificare a Legii privind înregistrarea de stat a persoanelor juridice și a întreprinzătorilor individuali.

Acesta are drept scop combaterea cazurilor de escrocherie, spălări de bani și falsificări de acte de către întreprinderile fantome sau dobînditori de întreprinderi de rea credință.

Potrivit autorilor, proiectul a fost elaborat după numeroase reclamații și constatări a cazurilor de eschivare de la efectuarea modificărilor în datele înscrise în Registrul de stat în cazul înstrăinării/dobîndirii părții sociale a întreprinderii. Respectiv, documentul vine să stabilească un cadru legal care să preîntîmpine săvîrșirea infracțiunilor.

Conform PROIECTULUI, se instituie și o nouă regulă de înregistrare a modificărilor operate în actele de constituire și în datele înscrise în Registrul de stat în cazul înstrăinării/dobîndirii părții sociale, prin obligarea părților să depună la organul înregistrării de stat documentele care justifică tranzacția.

Inițiativa legislativă aparține unui grup de deputați din Fracțiunea PSRM.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load