X 
Criza energetică stiri: 1714
Cutremure stiri: 388
Eurovision stiri: 423

Un nou aparat Röntgen pentru spitalul din Fălești

7 aug. 2018,, 16:21   Societate
2384 0

Peste 90 de mii de locuitori ai raionului Fălești vor avea acces la un aparat Röntgen digital, care va fi achiziționat pentru secţia imagistică a Spitalului raional, din fondurile Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, transmite Direcţia comunicare şi protocol a Executivului.

Guvernul a găsit această soluție după ce la 22 iunie, în cadrul vizitei Cabinetului de miniștri în raionul Fălești, directorul spitalului raional i-a spus premierului Pavel Filip că aparatul care există acum este produs încă în 1978 și se defectează frecvent.

Pînă la finalizarea procedurii de achiziții publice a aparatului Röntgen, locuitorii raionului Fălești vor beneficia de investigații radiologice în cadrul campaniei „Un doctor pentru tine”, lansată recent la inițiativa premierului Pavel Filip.

Pe lîngă instalații radiologice mobile, în cadrul campaniei „Un doctor pentru tine”, se deplasează în localitățile țării și echipe mixte de medici, care oferă consultații gratuite, dar și stomatologi, care fac verificări copiilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?