X 
Criza energetică stiri: 1714
Cutremure stiri: 388
Eurovision stiri: 423

Un notar și un fost șef de direcție din Criuleni, suspectați de escrocherie

2 iun. 2022,, 15:15   Societate
2576 0

Un notar și un fost șef de direcție din cadrul Consiliului raional Criuleni sînt suspectați de faptul că ar fifalsificat mai multe acte din numele Consiliului Raional, după care au însușitunapartament din raion.

În luna septembrie a anului 2017, suspecții au înregistrat dreptul de proprietate la Oficiul Cadastral Teritorial Criuleni, astfel dobîndind prin înșelăciune și uz de acte false apartamentul, cauzînd administrației publice locale o daună materială considerabilă, relatează Noi.md.

La 1 iunie curent, polițiștii sub conducerea Procuraturii Criuleni, au efectuat mai multe percheziții la domiciliile și birourile de serviciu ale suspecților.

În cadrul perchezițiilor au fost ridicate contracte de vînzare cumpărare cu semne de falsificare, tehnică de calcul și alte mijloace de probă care confirmă bănuiala rezonabilă.

La moment, de către organul de urmărire penală al Inspectoratului de poliție Criuleni a fost pornită o cauză penală pentru escrocherie.


Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de asemenea infracțiune riscă amendă de la 42 500 la 67 500 de lei sau închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 3 ani.

Oamenii legii continuă acțiunile de urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, precum și implicarea suspecților în alte cazuri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?