X 
Arşiţa stiri: 182
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1455

Un muzeu din Ungheni a fost inclus în Programul Transnaţional Dunărea

13 ian. 2023,, 21:00   Societate
2491 0

Autoritatea de Management a Programului Transnațional Dunărea 2014-2020 (PTD) a lansat un apel suplimentar de propuneri de proiecte pentru partenerii din R. Moldova și Ucraina, în cadrul căruia vor fi selectate și implementate cîte trei proiecte transnaționale în fiecare țară în perioada pînă în iunie 2023.

O activitate ce ține de proiect a fost realizată la Ungheni, transmite moldpres.md.

Astfel, Muzeul de Istorie și Etnografie a fost vizitat de elevi și profesori din localitate, pasionați de istorie, artă și cultură, care au participat la o activitate dedicată patrimoniului arheologic al raionului.

Vasile Iucal, directorul instituției, le-a făcut participanților o incursiune în istoria exponatelor din muzeu, prezentînd piese din diverse perioade istorice: vase, obiecte de cult, podoabe, arme, etc. El a precizat că patrimoniul arheologic al regiunii Ungheni „este unul bogat, aici fiind etalate piese datate cu circa 4000 de ani î.Hr. care au o importanță istorică și culturală deosebită și care vin să constituie imaginea regiunii din cele mai vechi timpuri pînă la etapa actuală”.

Activitatea a fost organizată în cadrul proiectului „Valorificarea patrimoniului cultural și încurajarea turismului durabil prin intermediul unei moșteniri comune a țărmurilor Dunării ca bază pentru un traseu cultural”, finanțat prin Programul Transnațional Dunărea.


Programul Transnațional Dunărea 2014–2020 are un buget de 263 de milioane de euro, inclusiv cinci mln alocaţi din fondurile Instrumentului European de Vecinătate (IEV) pentru Republica Moldova. La program participă 14 țări: Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Cehia, Croația, Germania, Muntenegru, R. Moldova, Romînia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ucraina și Ungaria. Cofinanțarea minimă este de 15%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав