COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 544
Coronavirus stiri: 7926

Un moldovean și-a construit o afacere frumos mirositoare

4 mai. 2021,, 19:15   Societate
2554 0

A muncit mai mulți ani peste hotare, iar cînd a revenit la baștină, a investit banii cîștigați, inclusiv la nuntă, într-o afacere cu flori. Acum se bucură de succes, este fericit lîngă familie și nici nu-și imaginează cum ar fi să plece din nou din sat.

După cinci ani munciți în Marea Britanie și doi în Italia, Ion a decis să revină în satul de baștină, Colibași.

ION BODOLICĂ, locuitor al satului Colibași, raionul Cahul: "Ceea ce ține de întoarcerea acasă, a fost că m-am căsătorit și am decis cu soția ca să rămînem acasă și să începem ceva."

Și de atunci, împreună cu soția, cresc flori în sere.


ION BODOLICĂ, locuitor al satului Colibași, raionul Cahul: "Primul an am încercat, am văzut rezultatele și am continuat. Rezultatele au fost bune și pînă în ziua de astăzi noi continuăm. Avem deja patru ani de cînd facem lucrul acesta."

A început cu o seră mică, iar acum are tocmai cinci în care crește 18 soiuri de flori.

ION BODOLICĂ, locuitor al satului Colibași, raionul Cahul: "Avem aici soiul crăița. Avem gvozdika. Se seamănă la începutul toamnei și la începutul iernii. Este multianuală ca și crăița. În spatele meu este gura leului. La fel se seamănă la mijlocul iernii și este multianuală."

Este o îndeletnicire cu profit, dar pentru asta e nevoie de multă muncă.

ION BODOLICĂ, locuitor al satului Colibași, raionul Cahul: "Totul este bine și frumos, dar una din probleme este lipsa de oameni, de lucrători. În condițiile astea, muncesc eu două ore, după care soția muncește două ore. Și tot așa. Altă soluție nu avem."

Acum nici nu se gîndește să mai plece peste hotare. Vrea să își crească copiii, aici, acasă, la Colibași.

ION BODOLICĂ, locuitor al satului Colibași, raionul Cahul: "Din acești patru ani, după cum am văzut că sînt rezultate, am decis că rămîn aici. Este o bucurie că muncești acasă. Ești cu soția alături. Nu este acea distanță pe care unii o au. Este o bucurie că stai lîngă familie și copii și tot așa. Nu regret cu nimic. sînt foarte bucuros și mulțumit pentru ceea ce am realizat pînă acum."

Din experiența obținută, Ion este gata să împartă și cu alți tineri.

ION BODOLICĂ, locuitor al satului Colibași, raionul Cahul: "Eu încurajez tinerii ca să revină, iar ceea ce au adunat să încerce ceva, ceea ce pot ei, ceea ce cred că le va reuși. Eu cred că este viitor și aici în țară, nu doar peste hotare."

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X