Un moldovean a plătit 25 de mii de euro pentru o vacanţă în Thailanda

Un moldovean a plătit 25 de mii de euro pentru o vacanţă în Thailanda

Un moldovean a plătit 25 de mii de euro pentru a-şi duce familia în Thailanda. Este cea mai scumpă vacanţă cumpărată vreodată în ţara noastră. Sejurul a durat 18 zile şi a inclus trei localităţi.


Prima destinaţie a fost capitala Bangok, unde soţii şi cei doi copii au fost cazaţi în cel mai scump hotel.


Ulterior, au mers în Phuket pentru o săptămînă. Şi acolo au optat pentru cel mai luxos complex. Vacanţa s-a încheiat într-o vilă prezidenţială de pe o plaja privată. În toate destinaţiile, familia a avut parte de excursii private, iar toate zborurile au fost în clasa business. 


"E foarte rar cînd se întîmplă aşa ceva, o dată în doi ani probabil, pentru că nu sînt atît de multe tururi ca astea. Dar luînd în consideraţie că au fost multe zile de cazare, preţul e firesc, fiindcă sînt unele hotele din Grecia unde pentru 7 zile achiţi 25 de mii de euro", a spus  managerul companie de turism, Mariana Grăjdieru.


Cu 10 mii de euro mai puţin a cheltuit un alt moldovean, care a vrut să-şi impresioneze iubita. Cei doi au petrecut cîteva zile în Singapore, în unul dintre cele mai cunoscute hoteluri din lume, Marina Bay, cunoscut pentru piscina infinită de pe acoperiş. Cei doi au închiriat acolo un număr prezidenţial. Ulterior, aceştia au stat în munţii Obud de pe insula Bali din Indonezia, iar apoi au mers pe malul oceanului.


"A fost un cadou de lux pentru iubita sa. Au zburat cu business class, au avut transfer individual cu vaporul", a spus managerul companie de turism, Doina Hîrjău.


Operatorii de turism spun că astfel de vînzări sînt excepţii. Cel mult, moldovenii pot plăti 10 mii de euro pentru sejururi în Maldive, Bali sau Thailanda.


"Să scoţi aşa o sumă de bani nu toţi pot. Sînt turişti care optează să aibă mai multe vacanţe pe an", a spus  managerul companie de turism, Mariana Grăjdieru. 


Totuşi, cei mai mulţi dintre moldoveni optează pentru Turcia, Bulgaria şi Grecia. 70 la sută din numărul total de pachete turistice vîndute sînt pentru aceste destinaţii.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load