COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un medic infectat cu COVID-19 cere ca fostul director al SCR să fie repus în funcție

Un medic infectat cu COVID-19 cere ca fostul director al SCR să fie repus în funcție

Iulian Namolovan, medic reanimatolog la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” (SCR) infectat cu noul coronavirus după ce a îngrijit pacienți cu același diagnostic, reclamă faptul că în componența Comisiei pentru Situații Excepționale, care ia în prezent toate deciziile strategice legate pandemia cu COVID-19, nu este niciun medic.

„În schimb, sînt șapte juriști, șapte ingineri, cinci economiști, patru reprezentanți ai structurilor de forță, un diplomat și un pedagog!!! Ministerul Sănătății este condus de un jurist”, enumeră medicul Namolovan care a inițiat o petiție online și cere includerea, în mod obligatoriu, a cel puțin trei medici epidemiologi cu renume din republică și sefii spitalelor strategice în componența Comisiei pentru Situații Excepționale, transmite ziarulnational.md.

De asemenea, medicul solicită în petiția numită „Lăsați medicii să lupte cu COVID-19” ca la conducerea Ministrului Sănătății să fie numit un medic care cunoaște sistemul de sănătate, dar și restabilirea lui Anatol Ciubotaru în funcția de director al SCR.


„În dimineața zilei de 23 martie, la sfîrșitul gărzii de noapte în secția cu bolnavii cei mai gravi cu COVID-19, i-am spus șefului meu că am febră. L-am rugat pe directorul nostru, prof. Anatol Ciubotaru, să ne ajute să fim testați toți de urgență, pentru ca să nu devenim o problemă pentru cei din jur. Eu cu soția mea așteptăm un copil. Ea este însărcinată în ultima lună cu al doilea nostru copil, pe primul l-am pierdut la scurt timp după naștere... Dr. Ciubotaru a organizat prompt testarea noastră. A două zi am aflat că sînt infectat eu și alți 3 colegi. Mulțumim prof. Ciubotaru că ne-a testat, izolat și a dispus imediat tratamentul nostru. Cine știe cîte vieți a salvat cu această decizie...? Dar în aceeași zi, pe 24 martie, ministrul sănătății NEMEDIC a prezentat acțiunile directorului nostru ca încălcare a procedurilor și neglijență de serviciu în fața Comisiei pentru Situații Excepționale formată din NEMEDICI, care a decis să-l concedieze imediat. Decizia a fost anunțată de prim-ministru, NEMEDIC și el. Noul director numit a anunțat astăzi-dimineață că spitalul nu va plăti testele medicilor și că fiecare din noi trebuie să-și plătească singuri asemenea analize, dacă insistă să fie testați. Nu am cuvinte. Eu vreau să pot să ajut să fie tratați TOȚI pacienții cu COVID-19 și fără, eu vreau soția mea să fie sănătoasă și să avem un copil sănătos, eu vreau toți din această țară să fie sănătoși și ca pandemia cu COVID-19 să nu mai facă jertfe omenești. Din păcate, asemenea jertfe vor fi, mai ales dacă deciziile importante le iau nespecialiștii, iar cei mai buni specialiști, așa cum este directorul nostru, doctorul Anatol Ciubotaru, sînt dați afară pentru profesionalismul lor”, arată medicul în petiția sa care a adunat deja peste 640 de semnături.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load