COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 417 565   INFECTAȚI 256 387(+63)   TRATAȚI 249 381     DECESE 6180(+2)   Mai multe detalii
Diaspora stiri: 1212
Coronavirus stiri: 7146
Preşedintele stiri: 2787

Un medic de la Institutul de Medicină Urgentă a murit în urma complicațiilor provocate de COVID-19

9 mai. 11:05   Societate
2186 2

Încă un erou în halart alb a pierdut lupta contra COVID-19. Este vorba despre medicul ortoped, Mihail Darciuc, în vîrstă de 71 de ani, care a activat în cadrul Institutului de Medicină Urgentă. Tragicul anunț a fost făcut ieri pe pagina de Facebook a instituției.

Conferențiarul universitar, doctorul în științe medicale, Mihail Darciuc, a stat la baza fondării, în 1993, a Secției Ortopedie din cadrul IMU.

”Colectivul Institutului de Medicină Urgentă a pierdut un specialist excepțional, un coleg minunat. Timp de 48 de ani a lucrat cu multă sîrguință și implicare, tratînd pacienții nu doar cu bogata sa experiență, dar și cu povețele-i utile, fiind în calitate de șef de Secție, imediat după absolvirea Universității de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu”, 1973.

Medicul, Mihail Darciuc, a fost specialistul care a contribuit plenar la fortificarea sistemului de sănătate în Republica Moldova, iar meritele sale au fost recunoscute la nivel național, devenind ”Om Emerit”, în 2006, obținînd ”Medalia Nicolae Testemițanu”, în 2010,”Ordinul de Onoare”, în 2018 și ”Diplomă de gradul I”, în 2020, de la președintele Parlamentului.

Domnul doctor Mihail Darciuc va rămîne în inimile noastre ca un Om- Enciclopedie, un bun prieten, care insufla putere și optimism.


Conducerea Institutului de Medicină Urgentă exprimă sincere condoleanţe şi sentimente de profundă compasiune familiei, colegilor de serviciu, prietenilor, rudelor, în legătură cu trecerea în nefiinţă a medicului Mihail Darciuc. Motivul decesului sînt complicațiile provocate post COVID-19.

Dumnezeu să-l odihnească în pace, iar pe cei rămaşi să-i mîngîie şi să-i întărească.”, se menționează în mesajul de condoleanțe al IMU.

Pînă astăzi, 117 lucrători medicali din Moldova au murit din cauza COVID-19.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Care va fi principala motivație pentru care veți merge la secția de votare pe 11 iulie?