Coronavirus stiri: 8125
Obiectiv european stiri: 322
Criza energetică stiri: 900

Un mare producător de țigări electronice, interzis pe piața din SUA

26 iun. 16:31   Societate
975

Așa cum era așteptat de ceva timp, Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) a decis retragerea producătorului de țigări electronice JUUL de pe piața din Statele Unite, acesta fiind un moment notabil în reglementarea produselor de vapat.

Asta înseamnă că dispozitivele JUUL, precum și capsulele cu tutun și mentol care permit dozele de nicotină, nu vor mai fi vîndute în Statele Unite de acum încolo. Vînzarea tuturor cartușelor îndulcite și cu arome de fructe pentru țigări electronice a fost deja interzisă la începutul anului 2020, potrivit descopera.ro.

„Acțiunea de astăzi reprezintă progresul în angajamentul FDA față de respectarea standardelor de sănătate publică de către toate produsele electronice de livrare de nicotină”, a declarat Robert Califf, comisar FDA, într-un comunicat de presă.

JUUL ar fi cauzat dependență de nicotină pentru un număr substanțial de minori

Agenția de reglementare a subliniat și faptul că JUUL ar fi cauzat un număr substanțial de minori să dezvolte o dependență de nicotină.

„Recunoaștem că multe dintre aceste produse au jucat un rol disproporționat în creșterea numărului de tineri care vapează”, a adăugat Califf.


Potrivit comunicatului, agenția de reglementare a descoperit că produsele de tutun ale JUUL „nu au arătat suficiente dovezi cu privire la profilul toxicologic al produselor pentru a demonstra că vînzarea produselor ar fi adecvată pentru protecția sănătății publice”.

JUUL nu „și-a făcut temele”

De fapt, unele „date insuficiente și contradictorii” au făcut ca FDA să decidă că JUUL nu „și-a făcut temele” astfel încît să se asigure că „substanțe chimice potențial periculoase” nu se scurgeau din produsele companiei.

„Așa cum este cazul tuturor producătorilor, JUUL a avut oportunitatea de a prezenta dovezi care să demonstreze că vînzarea produselor sale respectă aceste standarde. Cu toate acestea, compania nu a prezentat aceste dovezi și ne-a lăsat cu multe întrebări fără răspuns”, a explicat Michele Mital, director interimar al Centrului pentru Produse de Tutun din cadrul FDA.

Cum vor fi afectate vînzările generale de țigări electronice?

Recent, administrația președintelui Joe Biden a anunțat o nouă inițiativă prin care FDA trebuie să implementeze noi reguli în privința nicotinei, astfel forțînd producătorii de țigări să dezvolte produse care se încadrează cu mult sub limita de dependență.

„Scopul ar fi reducerea utilizării, dependenței și deceselor în rîndul tinerilor”, a transmis FDA.

Rămîne de văzut, însă, cum va afecta interzicerea JUUL de pe piața din SUA vînzările generale de țigări electronice, avînd în vedere că decizia FDA înseamnă că cei mai mari competitori ai JUUL vor putea acum să prospere.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав