Preşedintele stiri: 3607

Un lot de produse de primă necesitate va fi transmis în Turcia

15 mar. 16:30   Societate
1434 0

Solidarizîndu-se cu poporul turc aflat în situație extrem de complicată după cutremurele devastatoare de la începutul acestui an, Ministerul Afacerilor Interne a identificat un lot de bunuri materiale care urmează să fie acordate în calitate de ajutor umanitar persoanelor sinistrate din Turcia.

Decizia vine ca răspuns la solicitarea Guvernului Turciei adresată comunității internaționale, avînd în vedere faptul, că dimensiunea daunelor produse de cutremurele din 6 și 7 februarie curent depășește capacitățile naționale de răspuns.

Produse alimentare și de igienă pentru adulți, hrană și produse de îngrijire pentru copii și bebeluși, perne, pături, prosoape, măști de protecție și alte bunuri în valoare totală de 8 291 250, 99 lei vor ajunge în cel mai scurt timp în Turcia.

Conform unei hotărîri de Guvern aprobate astăzi, Ministerul Afacerilor Interne, prin intermediul Serviciului Vamal și al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, va asigura, în comun cu Ministerul Finanțelor, îndeplinirea operativă a formalităților de trecere peste frontiera de stat a bunurilor, astfel încît acestea să ajungă în cel mai scurt timp la oamenii care au nevoie de acest ajutor. Cheltuielile pentru realizarea misiunii de transportare vor constitui 348,7 mii lei și vor fi acoperite de Ministerul Afacerilor Interne.

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий