Criza energetică stiri: 1689
Cutremure stiri: 301
Eurovision stiri: 412

Un liceu din Ungheni va începe noul an școlar după renovare şi modernizare

17 iun. 2022,, 22:00   Societate
2764 0

Lucrările de eficientizare energetică a Liceului teoretic "Mihai Eminescu" din municipiul Ungheni, desfășurate în cadrul unui proiect implementat de Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Centru cu susținerea financiară a UE, au fost monitorizate de către o echipă de specialiști în domeniul construcțiilor. Acestea urmează să fie finalizate către mijlocul lunii august, astfel încît instituţia să fie pregătită pentru începutul noului an școlar.

În prezent, la liceul din Ungheni se desfășoară lucrări de reabilitare termică a fațadei blocului A, montarea tubulaturii sistemului de ventilare, schimbarea cablajului și lucrări de finisare internă. „În timpul apropiat, urmează să fie executate lucrările de amenajare a teritoriului adiacent”, indică ADR Centru.

Potrivit Agenţiei, în urma implementării acestei măsuri investiționale, 101 angajați și 1187 de elevi ai liceului vor beneficia de condiții îmbunătățite. Consumul de energie în această instituție de învățămînt va fi redus cu 1500 MWh și emisiile anuale normate de CO2 se vor reduce cu 330 tone.

Valoarea contractului de antrepriză constituie 47 566 651,00 lei (circa 2,4 mln de euro), durata de executare a lucrărilor contractate fiind de 12 luni.

Proiectul „Sporirii eficienței energetice a Liceului Teoretic "Mihai Eminescu" din municipiul Ungheni" este finanțate de către Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova".


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий