Criza energetică stiri: 785
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 283

Un liceu din Şoldăneşti va fi eficientizat energetic cu ajutorul UE

31 mai. 21:30   Societate
1279

Finalizarea proiectului de eficiență energetică a Liceului teoretic "Alexei Mateevici" din oraşul Şoldăneşti se planifică la sfîrșitul anului 2022. Despre aceasta au discutat membrii Comitetului director local al proiectului, care s-au întrunit ieri, la Șoldănești, transmite Noi.md cu referire la moldpres.md.

Ca urmare a implementării acestei măsuri investiționale, 71 de angajați și 560 de elevi ai Liceului Teoretic „Alexei Mateevici" vor beneficia de condiții mai bune de muncă și studii, consumul anual normat de energie în liceu va fi micșorat cu 970 MWh, iar emisiile anuale normate de CO2 reduse cu 200 tone, potrivit Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Centru.

Lucrările planificate țin de următorii indicatori: 6851,8 m² clădire renovată, 10928,53 m² suprafață termoizolată, 4897 m² pereți exteriori izolați, 1114 m² ferestre și uși exterioare schimbate, 2958,4 m² planșeu izolat, sisteme fotovoltaice construite. Valoarea contractului de antrepriză constituie 49 065 541,05 de lei (circa 2,5 mln de euro).

Măsura investițională „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Alexei Mateevici" din oraşul Șoldănești" este implementată de ADR Centru și finanțată de către Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova". Acesta este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав