X 
Preşedintele stiri: 3607

Un liceu din Cahul a fost modernizat cu susţinerea Japoniei

9 mar. 08:15   Societate
1769 0

Reprezentanții Ambasadei Japoniei în Republica Moldova au marcat finalizarea ‘Proiectului de îmbunătățire a mediului de învățămînt la Liceul teoretic ”Dimitrie Cantemir” din municipiul Cahul’ împreună cu elevii, profesorii și administrația instituției.

Proiectul a fost finanțat de către Guvernul Japoniei în cadrul Programului ”Kusanone”, iar grantul în mărime de peste 90 de mii de dolari a fost utilizat pentru instalarea geamurilor și ușilor energoeficiente, reparația interioară, schimbarea rețelei electrice și obiectelor sanitare în blocul alimentar (bucătărie, cantină, încăperile auxiliare), transmite moldpres

„Proiectul a contribuit la asigurarea sănătății și securității celor 534 de elevi, 46 de profesori și personal tehnic și sporirea eficienței energetice”, potrivit Ambasadei nipone.

Ambasadorul Yamada Yoichiro și-a exprimat aprecierea față de tinerii din Moldova, menționînd că ”de îndată ce războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei se va încheia, vom vedea renașterea adevărată a Moldovei”.

Programul de granturi pentru securitate umană „Kusanone” a fost lansat în Republica Moldova în anul 2008. Pînă în prezent, Japonia a oferit finanțare nerambursabilă în sumă de 6.9 milioane de dolari, pentru 82 de proiecte în domeniile educației, sănătății și utilităților publice.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий