Criza energetică stiri: 487
Biden - Putin stiri: 145

Un jurist comentează obligativitatea purtării buletinulului: ”Avem probleme”

12 oct. 2021,, 13:56   Societate
7417 0

Juristul Nicolae Eșanu a venit cu un comentariu în privința ultimei hotărîri a Comisie Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, care obligă cetățenii pe perioada stării de urgență în sănătate publică să deține un act de identitate, în toate spațiile.

În opinia sa, dacă norma a fost introdusă pentru a permite amendarea celor care nu respectă regulile impuse de CNSP, atunci există probleme, întrucît Comisia nu are atribuții în acest domeniu”.

„Cred că trebuie să recunosc și public că am militat constant că legile trebuie interpretate astfel, încît să se permită CNSP să adopte măsuri eficiente pentru combaterea pandemiei. Dar în același timp m-am opus categoric încercărilor de a interpreta normele respective în sensul ca CNSP are discreție nelimitată. În acest sens urmăresc cu îngrijorare informațiile privind introducerea de către CNSP a obligației de a purta documentele de identitate. Nu am văzut motivarea și nu mă pot pronunța daca impunerea acestei obligații poate fi considerată necesară pentru combaterea pandemiei. Dar dacă cumva norma a fost introdusă pentru a permite sancționarea celor care nu respectă regulile impuse de CNSP, atunci avem probleme, căci CNSP (din ce îmi amintesc eu) nu are atribuții în acest domeniu”, a scris Nicolae Eșanu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Secretara de Stat de la Ministerul Sănătății, Svetlana Nicolăescu, a explicat motivul pentru care Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a hotărît ca toți cetățenii, cu excepția minorilor, să dețină un act de identitate, o copie sau o fotocopie în format digital a documentului în timpul aflării în toate spațiile publice închise și deschise.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X