COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 002 291   INFECTAȚI 396 768(+3255)   TRATAȚI 368 373     DECESE 10 470(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7825
Criza energetică stiri: 496

Un judecător și a un funcționar de la Moldsilva, prinși cu nereguli în declarațiile de avere

29 noi. 2021,, 10:46   Societate
3085 0

În săptămîna 22 – 26 noiembrie, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a inițiat în total 14 controale.

În două controale pe avere sînt vizați cîte un primar a unei suburbii a capitalei și altul a unei localități din raionul Telenești.

Pentru posibile conflicte de interese sînt verificați un fost director a unei întreprinderi municipale din Bălți, un fost funcționar din cadrul Aparatului Președintelui raionului Soroca și un director de grădiniță din raionul Căușeni. Alți nouă funcționari din cadrul direcțiilor teritoriale ale ANSA din raioanele Cantemir, Sîngerei, Edineț, Fălești, Rezina, Cahul, Anenii Noi și Florești sînt verificați pentru posibile incompatibilități de funcție.

Amenzi de circa 12 mii de lei au fost aplicate de inspectorii de integritate pentru nedepunerea sau depunerea tardivă a declarațiilor de avere și interese personale.

Astfel, s-au ales cu cîte o amendă un doi consilieri din Tomai, UTA Găgăuzia și din Lăpușna, raionul Hîncești, precum și un funcționar public din cadrul Direcției educației, tineret și sport din Chișinău și alți trei funcționari publici cu statut special ai Inspectoratului de Poliție Fălești.


Două încălcări au fost stabilite de inspectorii de integritate.

Un fost judecător al Judecătoriei Căușeni s-a ales cu un act de constatare în care s-a identificat o diferență vădită între bunurile dobîndite și veniturile obținute pentru anul 2013, în sumă de peste 89 de mii de lei, iar un director al unei întreprinderi subordonate Agenției Moldsilva a fost constatat cu încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X