COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 752 631 INFECTAȚI 281 700(+484)   TRATAȚI 267 372     DECESE 6595(+9)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2908
Puterea stiri: 6594

Un judecător cu Penthouse în centrul capitalei deține avere nejustificată

23 iul. 15:15   Societate
2214 1

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare pe numele unui judecător din cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Rîșcani.

În constatare, inspectorul de integritate a stabilit existența diferenței substanțiale nejustificate, între averea dobîndită și veniturile nete obținute de către judecător, în mărime de 1 milion 330 mii lei, manifestată prin deținerea apartamentului situat în centrul capitalei.

Pe acest caz, ANI s-a autosesizat în baza unei investigații jurnalistice apărute în spațiul public, în care se relata că judecătorul ar deține un Penthouse în centrul capitalei, prețul căruia ar depăși suma de peste 120 de mii de euro, pe care nu l-ar fi declarat, dar a fost surprins deseori cu automobilul în apropierea acestei locații.

Inspectorul de integritate a stabilit această diferență substanțială de peste 1 milion 300 de mii de lei manifestată prin deținerea apartamentului, fapt pentru care va solicita eliberarea din funcție a magistratului și sesizarea Procuraturii Generale pentru săvîrșirea de către acesta a infracțiunii privind îmbogățirea ilicită.

Ulterior, Procuratura Anticorupție a informat ANI că la 21 iulie curent a inițiat o cauză penală pe numele judecătorului.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Intrarea în cafenele și restaurante ar putea fi permisă doar pentru cei testați sau vaccinați anti COVID-19. Care vor fi consecințele?
🔽🔽