COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 544
Coronavirus stiri: 7926

Un imunolog a explicat care sînt funcțiile anticorpilor împotriva COVID-19

17 sep. 2021,, 15:30   Societate
1838 0

Anticorpii împotriva coronavirusului pot fi necesari pentru a repara celulele tisulare după infectare. O astfel de funcție neașteptată a fost anunțată de imunologul Alexandr Polevșcikov, doctor în științe biologice, profesor al Institutului de Medicină Experimentală din Sankt Petersburg.

„Anticorpi pot fi, de asemenea, necesari pentru a efectua cea mai rapidă curățare a focarului, pentru a restabili structura țesutului original - pentru a reveni la starea sa inițială”, a declarat Polevșcikov.

El a adăugat că odată cu vîrsta imunitatea slăbește și procesele de regenerare a țesuturilor se deteriorează. Din acest motiv, intensitatea producerii anticorpilor la persoanele în etate este mai scăzută decît la populația tînără, relatează Noi.md.

Anterior, Oksana Drapkina, specialist independent în terapie și practică medicală al Ministerului Sănătății, a explicat care este diferența dintre anticorpii pacienților care au suportat COVID-19 și cei vaccinați. Potrivit ei, imunitatea după o boală este mai puternică și protejează mai bine împotriva reinfecției cu COVID-19.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X