X 
Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1121

Un grup de tineri au făcut o vizită pompierilor și salvatorilor

19 aug. 22:00   Societate
1404 0

Un grup de adolescenți ai Centrelor de tineret din sectorul Buiucani, Ciocana, dar și Rîșcani au făcut o vizită pompierilor și salvatorilor din cadrul Direcției regionale căutare-salvare nr.1 din municipiul Chișinău. Aici, tinerii au avut parte de o excursie interactivă, captivantă și creativă din partea angajaților IGSU.

Astfel, adolescenții au avut prilejul de a explora tehnica și echipamentul specializat a salvatorilor și pompierilor cu care aceștia realizează zilnic misiuni de serviciu, informează Noi.md.

De asemenea, a fost prezentată sala de forță unde se antrenează efectivul pentru a fi permanent în formă, dar și sala de studii unde are loc instruirea profesională a pompierilor. Mai mult, au fost simulate situații de intervenții în cazuri excepționale, unde tinerii au participat la lichidarea acestora, fiind echipați în costumele de luptă a pompierilor. Totodată, tinerii împreună cu salvatorii s-au echipat corespunzător și au urcat la înălțime cu autoscara din dotare.

Astfel, peste 20 de tineri au avut posibilitatea să cunoască din interior specificul profesiei nobile a salvatorilor și pompierilor. Mai mult, adolescenții au rămas foarte entuziasmați de această vizită, care le-a cultivat respectul pentru pompieri, dar și interesul pentru ocupațiile lor. Datorită unui astfel de eveniment, ca o excursie la pompieri, tinerii nu numai că își lărgesc baza de cunoștințe, dar și sînt motivați să vină în echipa IGSU.

Anterior angajații IGSU au realizat activități de orientare și ghidare profesională a tinerilor, iar această vizită a încununat experiența teoretică și practică obținută în ultimele zile. Aceste activități realizate de pompieri pentru adolescenți au drept scop recrutarea ulterioară a tinerilor în serviciul de salvatori și pompieri.Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав