X 
Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 936

Un grup de părinți intenționează să protesteze. Ce i-a nemulțumit

30 aug. 2021,, 17:30   Societate
2873

Pe 1 septembrie, mai mulţi părinţi vor să protesteze în faţa Guvernului.

Reprezentanţii Asociației "Părinți Solidari" se arată nemulţumiţi că, în unele instituţii de învăţămînt, elevii ar urma să înveţe o zi online, iar alta la şcoală sau ar putea avea un program de studii redus, pe schimburi.

Şi asta deoarece nu toate instituţiile pot respecta cerinţa autorităţilor de a păstra distanţa de cel puţin 1 metru între elevi în timpul orelor.

''Dacă vorbim de copiii claselor primare, unul dintre părinţi este în imposibilitate de a munci, fiindcă copilul se află trei ore doar la şcoală, sau o zi acasă, o zi la şcoală, şi pentru a-l lăsa în siguranţă nu poţi să pleci la lucru pentru toată ziua. Momentul numărul doi, este calitatea studiilor.

Continuarea acestei practici va amplifica această problemă.'', Ala Revenco, co-fondatorul Asociației "Părinți Solidari".


Ofiţerul de presă al Ministerului Educaţiei, Cristina Gonţa, nu a fost găsit la telefon pentru spune dacă sînt instituţii de învăţămînt unde elevii vor trebui să înveţe şi online.

Potrivit ultimei decizii a Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică, din 1 septembrie, lecţiile se vor desfăşura în clase, dar cu respectarea unei instrucţiuni speciale de organizare a procesului de învăţămînt.

Autorităţile recomandă reducerea numărului orelor în cadrul instituţiilor.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав