TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Un grup de judecători cere demisia membrilor CSM

Un grup de judecători cere demisia membrilor CSM

Mai mulți judecători au semnat o declarație comună prin care cer o reformă în sistemul judecătoresc și independență în activitate.


Documentul a fost prezentat astăzi la ședința Consiliului Superior al Magistraturii, iar trei judecătoare au venit în fața membrilor CSM să-și expună poziția.


„Noi vrem să punctăm problemele noastre, să discutăm și să căutăm soluții. Adoptarea soluțiilor trebuie să fie făcută doar cu respectarea legii și independenței judecătorilor. Noi vrem să ne putem continua lucrul fără presiuni din afară. Noi sîntem pentru schimbare, noi vom contribui la această schimbare, dar ea nu trebuie să fie în detrimentul indepdenței juecătorilor. Noi cerem să fim implicați în reformă, să avem o platformă de comunicare”, a spus judecătoarea Livia Mitrofan, care activează de doi ani la Judecătoria Centru.


Magistrata Victoria Sănduță, care este în prezent suspendată din funcție, a făcut declarații dure și a cerut demisia actualei componențe a CSM. „Acest consiliu, în ghilimele independent, nu a declarat imixtiunea în justiție”, a învinuit aceasta. „L-ați demis pe dl Micu. Pînă acum nu v-a deranjat această persoană? Nu. Ați fost complici și ați închis ochii la abuzurile care se produc în sistemul judecătoresc. Cerem demisia CSM și nu numai. Ion Druță trebuie să plece din sistem că amenință judecătorii, pe mine și pe alții, prin intermediari sau persoanal”, a continuat magistrata.


Victoria Sănduță a cerut ca declarația să fie dezbătută dezchis la ședința CSM: „Vă rog să nu rîmîneți în deliberări, pentru că în aceste deliberări secrete ați comis cele mai multe abuzuri”.


Membrii CSM au luat act de declarația magistraților și au anunșat că o vor publica pe pagina web a Consiliului Superior al Magistraturii.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load