X 
Criza energetică stiri: 1708
Cutremure stiri: 384
Eurovision stiri: 419

Un fost șef de direcție din cadrul Serviciului Fiscal de Stat - cercetat într-un dosar

4 noi. 2022,, 10:48   Societate
1797 0

Un fost șef de direcție din cadrul Serviciului Fiscal de Stat este cercetat de ofițerii CNA și procurorii anticorupție, într-o cauza penală pornită pe fapte de îmbogățire ilicită. Acesta împreună cu membrii familiei ar deține bunuri care depășesc substanțial mijloacele declarate, astfel fostul funcționar este cercetat de fals în declarații manifestate prin neincluderea intenționată a unor date în declarațiile de avere și interese personale, transmite protv.

Potrivit CNA, funcționarul ar fi obținut, în perioada exercitării funcției, împreună cu membrii familiei, bunuri mobile și imobile, deținute inclusiv prin intermediul terților sau părinților, ale căror valoare depășește substanțial veniturile obținute legal. În perioada 2014-2021, veniturile declarate ale banuitului și ale membrilor familiei acestuia, formate din salarii, dobînzi, alocații sociale, vînzări de imobile sau bunuri mobile, au constituit circa 2,2 milioane de lei. Analizînd declarațiile de avere și interese personale ale familiei funcționarului, a fost stabilită o diferența substanțială, între veniturile declarate și cele deținute de facto.

Astfel, s-a constatat că în perioada menționată mama banuitului ar fi dobîndit bunuri imobile, printre care un apartament, o casă de locuit și trei construcții, în valoare de peste trei milioane de lei. Potrivit bazelor de date oficiale, femeia nu a înregistrat venituri impozabile în perioada 2015-2021. Astfel, diferența dintre valoarea bunurilor declarate și veniturile nejustificate obținute de funcționar și membrii familiei acestuia constituie aproximativ patru milioane de lei.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий