TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Un fost șef-adjunct condamnat la 5 ani închisoare pentru estorcare de bani

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale anunță condamnarea de către Curtea de Apel Chișinău a unui fost șeful-adjunct al Inspectoratului Ecologic de Stat la pedeapsă cu închisoarea pe un termen de cinci ani, pentru acte de corupție.

Procurorii PCCOCS l-au învinuit de estorcarea a 25.000 de lei de la reprezentantul unui agent economic, pentru ca ultimul să fie scutit de audit ecologic. Funcționarul, însă, a fost reținut în flagrant delict, la 16 aprilie 2014.

Decizia obținută de procurorii PCCOCS vine după aproape patru ani de examinări. Mai mult decât atât, tergiversarea procesului e doar un aspect al contextului examinării lui: în noiembrie 2018, însă, inculpatul a fost eliberat de răspundere penală de către Judecătoria Chișinău, sediul Centru.

Acum, însă, pe lângă condamnarea la pedeapsă cu închisoarea, pe care o va ispăși în penitenciar, forțele de ordine i-au confiscat cei 25.000 de lei pe care i-a primit ca mită, iar judecătorii i-au impus o amendă de 300.000 de lei și l-au privat de dreptul să ocupe funcții publice pe un termen de 8 ani.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load

Arhivă de ştiri