Preşedintele stiri: 3603

Un fost secretar de stat de la Ministerul Justiției riscă pînă la șase ani de închisoare

29 mar. 09:42   Societate
1638 0

Cauza penală a unui fost secretar de stat al Ministerului Justiției, acuzat de trafic de influență, a fost transmisă în instanța de judecată.

Dosarul fost inițiat în baza denunțului unui cetățean, care a comunicat oamenilor legii că funcționarul ar fi pretins de la el suma de 10 000 euro și a primit 6 000 euro, susținînd că are influență asupra membrilor Comisiei de autorizare şi disciplină cu privire la promovarea examenului de calificare în profesia de administrator din cadrul Ministerului Justiție.

Funcționarul susținea că îi poate determina pe membrii Comisiei să-l promoveze pe denunțător, în vederea obținerii licenței de administrator autorizat, însă nu și-a onorat promisiunea.

Învinuitul nu și-a recunoscut vina, iar cauza penală a fost trimisă pentru examinare în fond în Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Pentru infracțiunea comisă (art. 326 alin. (1) din Codul penal) legea prevede pedeapsa maximă sub formă de amendă în mărime de la 100 000 la 150 000 lei sau cu închisoare de pînă la 6 ani.


Totodată, în scopul garantării executării pedepsei amenzii, a fost aplicat sechestru asupra două terenuri ce aparțin învinuitului, în valoare de aproximativ 200 000 lei MDL.

5
3
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий