COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un fost procuror anticorupție, reținut

Un fost procuror anticorupție, reținut

Surse ale Ziarului de Gardă ne-au comunicat că fostul procuror anticorupție, Roman Statnîi, a fost reținut. Roman Statnîi a demisionat din funcție în februarie curent și a gestionat în ultimele luni dosarul penal în care este vizat fostul judecător Oleg Sternioală, anchetat pentru spălare de bani, scrie zdg.md.

Contactată pentru o reacție, procurora Maria Vieru ne-a comunicat că nu poate oferi detalii, deoarece acțiunile de urmărire penală în care este vizat inclusiv fostul procuror sînt încă în derulare: „Despre rezultatele acțiunilor de urmărire penală vom informa pînă la sfîrșitul acestei zile”.

Procurorul Roman Stanîi a demisionat din sistem în februarie 2020. Contactat atunci pentru a afla care este motivul pentru care a decis să demisioneze, Roman Statnîi a declarat scurt: „Nu comentez”.


ZdG a scris anterior că Roman Statnîi este obișnuit cu donații generoase. Acesta susținea că, în 2018, a primit o donație în valoare de 40 de mii de lei de la mama sa, Iulia Statnîi, alți 60 de mii de lei de la tatăl său, Petru Statnîi, și alți 50 de mii de lei de la fratele său, Igor Statnîi. Și ceilalți membri ai familiei procurorului ar fi primit donații anul trecut: 230 de mii de lei de la mama soției, Elena Bordianu și 100 de mii de lei de la tatăl ei, Ilie Postanciuc. Cîte 30 de mii de lei ar fi primit de la Roman Statnîi, iar alți 30 de mii de lei de la tatăl acestuia.

În total, familia Statnîi a raportat donații în valoare de 540 de mii de lei pe parcursul anului 2018. Donațiile primite de acesta depășeau de două ori veniturile sale din salariul de procuror.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load