COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Un fost membru CSM salută hotărîrea Guvernului de a tăia din pensiile de LUX ale magistraților

Un fost membru CSM salută hotărîrea Guvernului de a tăia din pensiile de LUX ale magistraților

Doctorul habilitat în drept constitutional, Teodor Cîrnaț, salută inițiativa Guvernului Chicu de a exclude posibilitatea de recalculare a pensiilor judecătorilor în funcție de mărimea salariului lunar pe care îl au.

Potrivit lui Teodor Cîrnaț, pensiile speciale pe care le ridică astăzi magistrații din Republica Moldova, nu au nicio justificare. Declarația a fost făcută pentru Radio Sputnik în Moldova.

„Noi trebuie să fim cu toții egali în fața legii, la fel cum trebuie să fim egali față de Fondul de Asigurări Sociale. De aceea, propunerea este binevenită, fiindcă eu sînt împotriva pensiilor speciale și a indemnizațiilor speciale pentru judecători. Pentru a asigura o echitate sociale și pentru a liniști spiritele în societate, eu sînt de părerea că acest principiu pe care îl promovează Guvernul este binevenit”, a declarat fostul membru al CSM, Teodor Cîrnaț.

Cîrnaț mai spune că judecătorii cît și procurorii trebuie tratați pe picior de egalitate cu medicii, profesorii, dar și alte categorii de cetățeni care spre deosebire de ei, deși au salarii mult mai mici, nu beneficiază de niciun privilegiu.


Guvernul a aprobat miercuri, 12 februarie, o inițiativă a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, care prevede excluderea posibilității de recalculare a pensiilor în funcție de mărimea salariului lunar pe care îl au judecătorii. Pentru ca inițiativa să intre în vigoare, aceasta trebuie să treacă prin Parlament.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load