TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Un focar de pestă porcină a fost depistat în Cahul

Un nou caz de pestă porcină africană a fost depistat în comuna Manta din raionul Cahul, unde un localnic a depistat un cadavru de porc.

Cazul a fost confirmat de Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA), transmite MOLDPRES.

Vineri, 19 iulie, rezultatele testelor de laborator au confirmat prezența virusului de pestă porcină. Totodată, specialiştii au lichidat toată familia de porci infectată. Potrivit lui Serghei Maximenco, şeful subdiviziunii ANSA din Cahul, în dimineața zilei de sâmbătă, 20 iulie, instituţia a fost anunţată despre un alt cadavru de porc, în satul Pașcani din comuna Manta. În prezent, cazul se investighează.

Vicepreședintele raionului Cahul, Vlad Cășuneanu a informat că autoritățile locale au întreprins toate măsurile pentru izolarea focarului, iar la ieşirile din localitate au fost create filtre, indică ziuadeazi. md.

În contextul apariției focarului de pestă porcină africană, ANSA monitorizează situația epizootică şi reaminteşte proprietarilor de porci să nu hrănească animalele cu resturi alimentare, să nu-i lase liberi şi să îşi schimbe hainele înainte de a intra în adăposturile animalelor, precum şi să respecte normele de biosecuritate.


Pestă porcină africană nu este periculoasă pentru om, însă boala se răspândește foarte repede în rândul animalelor și provoacă mari pagube materiale agriculturii.

  Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

  Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


  Știrile partenerilor noștri
  Mai multe

  Sondaj Toate

  load