TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Un film de scurtmetraj din Moldova a fost apreciat de publicul chinez

Filmul de scurtmetraj Today artisti, tonight taxist (2018) regizat de Dumitru Grosei, a obținut Premiul Publicului la Festivalul Internațional din China „Sound & Image Challenge”.

Evenimentul se desfășoară anual, la nivel mondial și încurajează producțiile de peste mări să concureze în Macau, transmite NOI.md cu referire la realitatea.md.

„În general, acest premiu este considerat de critici ca fiind cel mai obiectiv și important, pentru că este acordat de publicul pentru care se face filmul. În acest caz, e de remarcat faptul că publicul a fost chinez, dintr-un context social și cultural total diferit. Aceasta demonstrează că filmul a reușit să exprime niște teme universale. De asemenea, premiul este valoros și din considerentul că publicul a votat pentru filmele din toate categoriile înscrise la festival: documentar, ficțiune, animații și clipuri muzicale, iar filmul din Republica Moldova s-a remarcat din toate”, se scrie într-un comunicat de presă al Alternative Cinema.

Dumitru Grosei a fost prezent pe tot parcursul festivalului, la invitația organizatorilor și a susținut o sesiune de Q&A cu publicul din Macau după proiecția filmului.

Al doilea premiu recent pentru filmul de scurtmetraj este „Cel mai bun trailer” în cadrul festivalului Košice International Monthly Film Festival (Košice, Slovacia), unde în fiecare lună se face o selecție nouă a celor mai bune filme în concurs.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load