COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un fermier din Criuleni a împărțit gratis cireşe doritorilor

Un fermier din Criuleni a împărțit gratis cireşe doritorilor

"Te urci în pom şi mănînci cît poţi!" Este propunerea unui fermier din raionul Criuleni care a postat, ieri, un anunţ pe Facebook că oferă gratis cireşe.

În doar cîteva ore, în livada sa de şase hectare, au venit sute de oameni. Gheorghe Jambei spune că din cauza vremii nefavorabile, calitatea fructelor a fost afectată, transmite publika.md.

"Au venit mai multe ploi abundente, în cîteva zile au crăpat cam multe. Am avut cîteva propuneri de la cîțiva agenți economici, care au vrut să le pună la uscat, intermediari de pe la Piața Centrală, însă cu prețurile lor de nimic, mai bine facem un act de binefacere, decît lor să vindem, mai bine noi cu un leu", a declarat Gheorghe Jambei.


În livadă erau zeci de persoane: "Un gest foarte frumos din partea lui, de nevoie a făcut aşa, nu are unde duce roada, se strică pe copac".

Unii au venit cu găleţi şi au chemat şi prietenii în ajutor: "Vrem să facem dulceaţă din ele, pregătiri de iarnă, din vară şi toamnă să facem cîte ceva. Mulţumim la oamenii aceştia pentru munca lor, că ne-au permis să strîngem, Domnul să-i răsplătească".

Alte cîteva zeci de familii au plecat acasă cu găleţile pline. Oamenii ne-au spus că vor lăsa bani proprietarului:

"Am venit cu soția, am stat o oră, am strîns o pungă cu cireșe, am mîncat. Sunt unele crăpate, dar nu sînt stricate. Sunt foarte bune, sînt dulci".

"Suntem mulţumiţi, într-adevăr sînt foarte dulci, practic ca mierea, dar sînt crăpate de umezeala care a fost. E o roadă calitativă, gustoasă. Act de caritate, dar o să facem şi noi, la rîndul nostru, un act de caritate".

Fermierul spune că anul 2020 este cel mai prost an din punct de vedere financiar.

"Comparativ cu anul trecut, este diferenţa la roadă este mare, anul acesta, temperaturile ne-au jucat festa. Anul trecut vindeam cireșile cu 25 lei per kilogram, anul acesta le vindem cu un leu, asta este diferenţa. Pierderile sînt de milioane, dar asta e situaţia, mergem înainte", a precizat Gheorghe Jambei.

Agricultorul a exportat anul trecut 150 de tone de cireșe în Europa. În Moldova sînt în jur de 5 mii de hectare de livezi de cireși.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load