COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 539 104   INFECTAȚI 258 484(+119)   TRATAȚI 251 347     DECESE 6240(+4)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2818
Puterea stiri: 6279
Coronavirus stiri: 7236

Un expert în cibernetică a comentat scandalul dintre influenceri

22 iul. 02:40   Societate
549 0

Recent pe Instagram s-a iscat scandalul! În acesta sînt implicați mai mulți influenceri din Moldova. Ei o acuză pe bloggerița Daniela Cheltuitoru de faptul că ea s-ar ascunde în spatele profilului „Ștergem Concursuri” și ar cere bani pentru a păstra publicațiile sau paginile influencerilor cu mii de urmăritori.

Echipa EA.md l-a contactat pe specialistul în cibernetică Serghei Mereutsa, care și-a expus părerea referitor la acest subiect. Serghei a comunicat că este foarte ușor să găsești o persoană, care să poată bloca sau șterge contul cuiva.

Însă, jurnaliștii care prezintă aceste fapte, nu au niciun drept să eticheteze vreo persoană din acest conflict că s-ar face vinovată.

„Niciun jurnalist nu are dreptul să pună eticheta de vinovat, pînă nu a fost demonstrată vinovăția lui de către instanța de judecată, există doar termenul de bănuit, iar dacă îi s-au adus acuzații, el devine învinuit, ulterior dacă îi se demonstrează vinovăția, el este vinovat”, a spus expertul.

Influncerii Dan Ioniță, Daniela Cheltuitor și Ella Chistol, au depus plîngeri la organele de drept. Însă instituția de urmărire penală, a stabilit „lipsa elementelor unei infracțiuni din domeniul cibernetic sau contra patrimoniului”.


Serghei Mereutsa a venit și cu o recomandare pentru cititorii noștri: „Recomand cu insistență să setați parole sigure, fără date precum prenumele sau ziua de naștere.

Puneți cuvinte random și cifre, diacritice și cheițe din tastatura, pentru că, de altfel, este foarte ușor să spargi un cont”. El a mai menționat că Telegramul este una din platformele cele mai sigure.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce activități ai vrea să practice copiii în timpul vacanței?
🔽🔽