TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Un ex-polițist și alți complici care organizau migrație ilegală, reținuți

Un ex-polițist și alți complici care organizau migrație ilegală, reținuți

O rețea de migrație ilegală care acționa pe relația Republica Moldova – Uniunea Europeană a fost destructurată de către oamenii legii.

Gruparea era condusă de doi cetățeni moldoveni, dintre care un ex-polițist de frontieră și avea ca ”obiect de activitate” racolarea de cetățeni străini proveniți din state cu cu risc sporit de terorism, cazarea temporară a acestora pe teritoriul Republicii Moldova, punerea la dispoziție de documente de identitate false și transportarea lor peste rîul Prut, pînă pe partea română. Pentru serviciile oferite, traficanții primeau de la fiecare migrant cîte 2000 euro, bani care erau achitați pe teritoriul României.


Organizatorii rețelei au fost reținuți, dar și au fost depistați mai mulți cetățeni străini care intenționau să acceadă fraudulos în Uniunea Europeană.

Cetățenii străini sînt cu vîrste cuprinse între 20 și 35 ani, originari din Republica Populară Bangladesh și Republica Uzbekistan. Pe parcursul documentării primare a acestora, au fost asigurați cu hrană și apă. Cetățenii moldoveni, care sînt și organizatorii filierei de migraţie ilegală, au fost reţinuți pentru 72 ore.

Totodată, în cadrul investigaţiilor a fost stabilit faptul că, din raționamente de securitate națională, unii dintre cetățenii străini aveau interdicție de intrare în mai multe țări, inclusiv state ale Uniunii Europene.

La fel, conform datelor deţinute la nivelul Serviciului de Informaţii şi Securitate, cetățenii bangladesh aveau conexiuni directe cu persoanele reținute la începutul lunii iulie curente, în cadrul operațiunii comune a SIS și PCCOCS, cînd a fost documentată activitatea infracţională a unui grup de cetăţeni străini, organizatori ai unei filiere de migraţie ilegală către ţările Uniunii Europene, cu complici în Armenia, Italia şi Franța.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load