Incendii stiri: 685
Cazul Șor stiri: 581
Preşedintele stiri: 3734

Un ex-angajat al Biroului Migrație și Azil, amendat

8 iun. 13:39   Societate
1969 0

Un fost inspector superior al Secției regionale Centru a Biroului Migrație și Azil a Ministerului Afacerilor Interne, actualmente angajat al IGPF al MAI, a fost condamnat pentru trafic de influență.

Potrivit Procuraturii, cauza penală a fost pornită în perioada anului 2018, de către Centrul Național Anticorupție în baza unui autodenunț, după care fiind pornite mai multe cauze penale, notează Noi.md cu referire la tv8.

Pe caz, potrivit materialelor, inculpatul, acționînd prin mijlocitor, a pretins și primit de la un cetățean al Israelului 400 de euro, în schimbul cărora a susținut că are influență asupra persoanelor publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră al MAI, aflați la punctul de trecere a frontierei ,,Leușeni-Albița”, pentru a-i determina pe aceștia să permită ieșirea de pe teritoriul Republicii Moldova, a cetățeanului statului Israel fără tragerea la răspundere contravențională pentru depășirea termenului de aflare legală pe teritoriul RM, ceea ce constituia temei legal pentru stabilirea interdicției de intrare în Republica Moldova pe termen de un an.

Urmărirea penală în prezenta cauză a durat aproximativ un an, inculpatul nu și-a recunoscut vina, iar judecarea cauzei a durat 4 ani.

Prin sentință din 31 mai 2023, instanța a recunoscut vinovat inculpatul de comiterea traficului de influență, stabilindu-i o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de 150 000 lei, cu privarea dreptului de a ocupa funcții publice pentru o perioadă de 3 ani.


Totodată, s-a dispus supunerea confiscării speciale din contul inculpatului în beneficiul Statului a echivalentului în lei a mijloacelor bănești în sumă de 400 euro.

Sentința poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile.

Menționăm că, la 12 mai 2020, mijlocitorul a fost condamnat pentru aceleași fapte de către Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

2
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?