COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Un elicopter din R. Moldova, doborît în Afganistan. Primele imagini

Un elicopter din R. Moldova, doborît în Afganistan. Primele imagini

UPDATE 17:00 Eelicopterul tip MI-8 este operat de compania aeriana “Aim Air” SRL, a fost atacat în localitatea Kajaki, provincia Helmand, Afganistan, în timp ce efectua o misiune umanitară, transportînd poduse alimentare.

Potrivit datelor de ultimă oră elicopterul a fost atacat cu un aruncător de grenade RPG în timp ce se afla la sol.

La bordul elicopterului se aflau trei membri ai echipajului, dintre care comandantul și inginerul mecanic originari din Ucraina au fost ușor răniți, iar copilotul originar din Republica Moldova nu a avut de suferit.

Toți membrii echipajului au fost preluați de un alt elicopter, la bordul căruia se aflau cetățeni moldoveni. Aceștia au transportat la spital persoanele ușor rănite pentru îngrijiri medicale, iar ulterior au fost externați, starea lor de sănătate fiind înafara oricărui pericol.


Autoritatea Aeronautică Civilă monitorizează derularea anchetei, fiind înformată constat de către operatorul aerian.

De luni Autoritatea Aeronautică Civilă va demara o evaluare inopinată în vederea corespunderii și implementării procedurilor de securitate aeronautică în realizarea zborurilor, la companiile care operează zboruri înafara Republicii Moldova.

UPDATE1 16:32. Avionul nu a fost doborît, dar atacat, pentru că elicopterul se afla la sol.

Un elicopter militar înregistrat pe numele unei companii din R. Moldova a fost atacat în Afganistan. Doi membri ai echipajului, de origine ucraineni, au fost răniți.

Irina Bodolică, purtătoarea de cuvînt a Autorității Aeronautice Civile a declarat că „avionul nu a fost doborît, ci atacat, pentru că elicopterul se afla la sol”.

Elicopterul se afla într-o misiune umanitară, transporta produse alimentare, nu pasageri. Echipajul era din Ucraina.

Doi membri ai echipajului au fost ușor răniți. Niște plăgi metalice le-au intrat în corp.

„Din spate venea un alt elicopter, la care echipajul era din R. Moldova. Respectiv, aceștia au preluat membrii echipajului din elicopterul care a avut de suferit. O dronă americană cercetează, acum, zona, și se examinează posibilitatea ca acel elicopter să fie luat, cît mai curînd, din acea zonă periculoasă”, a mai precizat purtătoarea de cuvînt a Autorității Aeronautice Civile

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load