COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un deputat cere să fie desfășurată o anchetă penală la ANSA

Un deputat cere să fie desfășurată o anchetă penală la ANSA

Deputatul Platformei Demnitate și Adevăr (PPDA) Vasile Năstase spune că va cere anchetarea penală a directorului Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSA), Vladislav Cotici, după ce o contabilă a decedat de coronavirus.

„Va trebui să aflăm, printr-o nouă interpelare, dacă Vladislav Cotici a obligat-o pe angajată să lucreze chiar și atunci cînd era într-o stare de sănătate gravă, nu putea respira, tușea întruna. Voi cere o anchetă penală”, a scris Vasile Năstase pe pagina sa de Facebook, transmite tv8.md.

Alesul poporului spune că de pe 27 martie aproape toți angajații se aflau la serviciu, deși se cunoștea deja că este cel puțin o persoană infectată în aparatul central. Potrivit lui, directorul nu a luat nicio măsură de protecție a oamenilor, nu a dispus dezinfectarea spațiului, nu a stopat activitatea propriu-zisă.


Deputatul a declarat că a primit și un mesaj de la un angajat al agenției în care se spune că directorul nu ar fi permis oamenilor să lucreze la distanță și verifica dacă aceștia sînt la serviciu. Mai mult, se precizează că contabila, care a decedat de COVID, nu a chemat îndată salvarea pentru că trebuia să-și calculeze salariul.

„În prezent, zeci de angajați de la ANSA şi rudele acestora se află la spital, fiind diagnosticați cu coronavirus. Unii sînt în carantină, iar alții abia dau semne de contaminare”, spune deputatul.

Contactați de redacție, reprezentanții ANSA au spus că vor reveni în curînd cu o reacție.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load