COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 383 429   INFECTAȚI 255 830(+33)   TRATAȚI 248 671     DECESE 6154(+0)   Mai multe detalii
Diaspora stiri: 1180
Preşedintele stiri: 2759

Un cuplu din raionul Cahul a transformat pasiunea pentru cai într-o afacere de succes

17 mai. 17:31   Societate
981 0

La 160 de kilometri distanţă de capitală, parcurgînd un drum de două ore şi jumătate, în satul Slobozia Mare, raionul Cahul, descoperi un loc feeric, în care te poţi plimba cu caii şi să petreci timpul în natură departe de aglomeraţia din oraş.

Şi asta datorită unei familii tinere, care a revenit acasă după ani buni de muncă în străinătate. Soţii Lorina şi Artur Neagu, din pasiunea pentru hipism, au creat un centru de echitaţie, unde doritorii au posibilitatea să facă o plimbare pe cai pe malul Lacului Beleu – edenul peştilor, păsărilor şi al plantelor acvatice, transmite NOI.mdcu referire la trm.md.

Artur Neagu s-a născut şi a copilărit în satul Slobozia Mare din raionul Cahul. Fiind de mic înconjurat de cai, odată cu înaintarea în vîrstă, bărbatul a început să-şi dezvolte pasiunea pentru aceste animale nobile, care pentru o perioadă a fost dată uitării.

„Pasiunea pentru cai o am de mic copil, am moştenit-o cred că de cînd eram ca fiul meu. Tatăl meu mereu a avut cai şi am crescut printre ei pînă la 18 ani, pînă cînd a trebuit să plec de acasă. După asta am întrerupt, să zic aşa, activitatea mea cu caii, am trecut la cai putere, la motoare, la maşini. Şi după, am revenit iar la cai”, povesteşte Artur Neagu.

Starea de pandemie instituită în ţările europene, a convins tînăra familie să revină la baştină, după mulţi ani petrecuţi peste hotare. Iar pentru a petrece frumos timpul în familie, Artur organiza soţiei sale plimbări cu caii în natură. Aşa a şi pornit aventura.


„Nu am pornit cu ideea să facem o afacere ori să facem un business. Ideea a fost că vin de unde vin, din drumuri, de unde plec în străinătate, să vin acasă să mă plimb cu calul, să mă relaxez. Şi aşa am unit pasiunea la mai mulţi băieţi şi am făcut. Plecăm mai mulţi cu 4-5 cai. Plecăm pentru toată ziua, după aia venim, facem o mîncare, un miel, un peşte prăjit şi aşa trece weekendul”, spune antreprenorul.

O simplă pasiune pe care o avea Artur faţă de cai a devenit o afacere şi acum tînărul se pregăteşte de sezonul turistic.

„Lumea a început să aprecieze chestia asta cu caii şi au zis că vor şi ei să se plimbe. Prietenii, prietenii la prieteni şi aşa, să zicem, gluma sa îngroşat. Acum ce să facem, trebuie să ne pregătim şi din punct de vedere turistic, pentru asta ne permite să mai amortizăm din cheltuielile pe care le avem”, menţionează Artur Neagu.

Soţii doresc să ofere atît adulţilor, cît şi copiilor o cale de reîntoarcere la un ritm de viaţă mai apropiat de cel al naturii, un spaţiu în care agitaţia şi neliniştea să fie înlocuite cu emoţii pozitive şi încredere în sine şi în viitor.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ar trebui de deschis secții de votare suplimentare peste hotare?