X 

Un copil s-a ales cu arsuri după ce a vrut să-și facă mîncare la aragaz

5 iul. 11:05   Societate
5042 0

O minoră în vîrstă de 14 ani a avut de suferit după ce a conectat aragazul alimentat de la o butelie de gaz de tip propan butan. Cazul a avut loc în seara zilei de 4 iulie în localitatea Telița, raionul Anenii Noi.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), fata care se afla singură acasă a decis să gătească mîncare la aragaz. Acesta nu era conectat la butelie, astfel minora a racordat de una singură butelia la aragaz printr-un furtun, însă nu i-a reușit, notează Noi.md.

Cînd a aprins chibritul, gazul emanat de la butelia conectată cu defecțiuni a luat foc, iar fata a primit arsuri ușoare la mîini. Aceasta a ieșit din încăpere și a alertat de urgență Serviciul 112. La fața locului au intervenit pompierii, care au stabilit că flacăra a fost lichidată de vecini pînă la venirea echipelor speciale.

Minora a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale, viața ei este în afara oricărui pericol. În acest context IGSU îndeamnă oamenii care au în grijă minori să-i supravegheze strict și să nu le permită utilizarea focului și exploatarea buteliilor.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, salvatorii și pompierii au intervenit în 44 situații de risc.

1
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?