Preşedintele stiri: 3603

Un copil din Moldova, desculţ şi îmbrăcat subţire, găsit rătăcind pe o stradă din România

30 mar. 22:51   Societate
3287 0

Pierdut, rătăcit şi desculţ. Aşa a fost găsit un copil de 2 ani din Republica Moldova pe străzile din Brăila, România.

Debusolat şi fără să ştie încotro merge, micuţul a fost descoperit chiar de poliţişti. Oamenii legii l-au luat pe băieţel, iar în scurt timp aveau să îi identifice şi familia, scrie observatornews.

Mama copilului plecase în vizită la nişte rude şi îl lăsase pe copil în grija unui cumnat, care nu a observat că puştiul de 2 ani a plecat din casă desculţ şi îmbrăcat total neadecvat pentru vremea de afară. Poliţiştii au sesizat Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brăila.

Ce spun oamenii legii

Pe 30 martie, în jurul orei 11:15, un echipaj din cadrul Serviciului Ordine Publică al Poliției Locale Brăila, aflat în patrulare a observat un copil de 2 ani rătăcind prin zonă.

Polițiștii locali au preluat băiețelul și, în scurt timp, au reușit să îi identifice familia.


Din cercetările efectuate a rezultat că mama copilului, o femeie în vîrstă de 20 de ani din Republica Moldova, plecase în vizită la niște rude, lăsînd copilul în grija cumnatului său, un bărbat în vîrstă de 26 de ani, de asemenea din Republica Moldova.

Tînărul nu a observat cînd băiețelul, îmbrăcat neadecvat pentru condițiile meteo actuale și desculț, a ieșit din curtea casei în care locuiește familia.

Polițiștii locali i-au adus la cunoștință mamei obligațiile legale privind îngrijirea minorului iar în cauză a fost sesizată și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brăila, pentru luarea măsurilor conform competențelor acestei instituții.

4
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий