COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 750 553 INFECTAȚI 280 175(+1031)   TRATAȚI 265 946     DECESE 6586(+8)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2907
Puterea stiri: 6728

Un copil de 4 ani, salvat de la înec pe plaja de la Vadul lui Vodă

13 iul. 11:15   Societate
3642 1

În sera zilei de 12 iulie salvatorii Stației de salvare de pe plaja Vadu lui Vodă au salvat un băiat în vîrstă de 4 ani care nu mai dădea semne de viață.

Potrivit acestora părinții copilului care se aflau pe plajă cereau disperați ajutor, după ce au observat că copilul care se juca alături de ei în apă nu mai respira. Echipa de doi salvatori care erau de gardă la acel moment au întreprins de urgență manevre de resuscitare, reușind să readucă copilul la viață. Ulterior acesta a fost preluat de medici și transportat la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău.

Aici doctorii au stabilit că băiatul s-a simțit rău, după ce a prezentat simptome de asfixie cu produse alimentare. La moment viața copilului este în afara oricărui pericol. În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă oamenii care au în grijă minori, sau copii mici să-i supravegheze cu strictețe, în special atunci cînd sînt în spații de agrement sau pe plajele bazinelor acvatice.

Salvatorii atenționează că un minut de neatenție poate duce la urmări fatale. În situații de risc oamenii sînt rugați să apeleze Serviciul 112. De la începutul perioadei estivale, salvatorii stației de salvare de pe apă nr.1 din Vadu lui Vodă au salvat 12 oameni din diverse situații de risc.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Intrarea în cafenele și restaurante ar putea fi permisă doar pentru cei testați sau vaccinați anti COVID-19. Care vor fi consecințele?
🔽🔽