Incendii stiri: 690
Cazul Șor stiri: 590
Preşedintele stiri: 3734

Un copil de 4 ani cu ruptură de splină și contuzie a abdomenului, transportat cu succes la spital

22 mai. 13:15   Societate
2217 0

Un băiat de 4 ani, care avea organele interne lezate, a fost transportat la spital cu succes, cu o ambulanță dotată cu echipamente de resuscitare și terapie intensivă. Copilul era în stare gravă, cu ruptură de splină și contuzie a abdomenului.

Cazul s-a întîmplat la 20 mai curent, după încheierea evenimentului din mun. Cahul, consacrat Zilelor Americii în Republica Moldova. Solicitarea de ajutor a parvenit la ora 20:28, la Dispeceratul comun de urgență al IMSP a Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP). Specialiștii i-au acordat micuțului primul ajutor medical calificat.

Echipa de asistență medicală urgentă specializată (Terapie Intensivă Mobilă) din cadrul SAMU Centru, în componența medicului Victor Corciu, felcerul Ion Pușcaș și șoferului Mihail Nastas, a preluat pacientul și a monitorizat parametrii vitali pe tot parcursul transportării.

Pacientul a ajuns în siguranță la Chișinău și a fost predat specialiștilor din cadrul IMSP Institutul Mamei și Copilului pentru continuarea tratamentului în condiții de staționar.

  5
  0
  0
  1
  1

  Adăuga comentariu

  500

  Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

  Stare de urgență a fost prelungită pentru a 10-a oară. Cum calificați această decizie?